Lättad mamma | Livets nya kapitel
misstess

Livets nya kapitel

Annons

Lättad mamma

Det gick superbra på BB idag! Charlie har gått upp 150 gram på 2 dygn och fick en stor Godkänt-stämpel i rumpan! Guuuuud så det lättade mitt hjärta! Fällde en lyckotår av lättnad. 

Barnmorskan sa att det var ett bevis på att jag fått fet och bra mjölk, att allt vi gjort är precis rätt för vår son. Amma och sen ge lite ersättning efteråt. Fick inget svar på när vi ska sluta med ersättning utan det märker vi föräldrar sa hon. När han inte vill ha flaskan efteråt, han visar det rätt tydligt, så kan vi sluta med det. Om vi vill alltså. Vissa mål kanske är skönt att kunna ersätta typ om jag verkligen behöver mer än 3-4 h sammanhängande sömn osv.. 

Hon visade även hur jag ska sittamma. Ja de har visat mig en gång innan men olika barnmorskor visar på olika sätt och just denna gång funkade det utmärkt!! Har suttit hela dagen och ammat och det har funkat varje gång. Hon visade även hur det funkar med amningsnapp, men hon sa att jag har perfekt bröstvårtor för amning så jag skiter i amningsnapp för tillfället. Det var ju skönt att amma med då det gör ont i vårtorna nu, men jag står ut, det går över om några veckor sa hon. Om de börjar blöda och gör alldeles för ont så kan man ha amningsnapp tills de läker.

Så det var ett väldigt lyckat besök idag! En stor jävla sten som lättade från mitt hjärta. Skönt! Mindre stressad mamma = mer mjölk i tuttarna! 

Sen åkte vi faktiskt till Ica Maxi alla tre. Kände att det var ok att ta med lilleman dit idag, klockan var bara strax efter klockan 10 så det var typ inget folk. Skönt! Handlade, hämtade ut paket och sen köpte vi lunch på Subway och sen åkte vi hem. Lagom utflykt kände vi. 

Charlie har varit bortskämd idag också! Han har fått ett paket och ett brev. 

 

Superfina kläder fick han utav min morbrors f.d fru. Världens finaste dress och matchande body! Vi blev så glada! 

  
Han fick även ett brev från gammelfarfar, Johans farfar alltså, med en slant i. Så himla gulligt! De har inte jättenära kontakt direkt så det var riktigt oväntat, och generöst! Vi satte oss och öppnade sparkonto till Charlie på en gång så om han får pengar så går de in dit såklart sen tänkte även vi spara. 

Vi har ingen aning om var man “bör” spara men vi kom gemensamt fram till att 200kr/månaden blir ett lagom och bra sparande. Vad säger ni andra som sparar åt era barn? Låter det rimligt?

Så har våran dag varit! I morgon kommer BVC hit på förmiddagen, spännande värre. Ikväll blir det tv för hela slanten. Hoppas att lilleman vill sova i natt så vi kan ligga alla 3 i sängen igen ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
misstess

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. hanna

  Hej! Vi sparar 300 kr var i månaden åt våra barn (har två). Det är helt lagom för oss. Sen lägger vi in pengar på kontot om de får när de fyller år eller jul m.m.

 2. Rebecka

  Vart öppnade ni sparkonto? Ska också göra det till Milas och vill ju ha så bra ränta som går 🙂 vill helst spara undan hela hans barnbidrag men det kanske inte funkar!

 3. L

  Vi kommer inte spara till vårt barn förrän vi börjar jobba igen. Just nu prioriterar vi längre inkomst mot att vi kan var hemma längre med vårt barn.
  Men sedan kanske vi sparar 100-200 i månaden.

 4. Emelie

  Låter mycket rimligt.
  Jag sparar mellan 100-300kr varje månad till Lilja och hoppas på att hon en dag använder pengarna väl.
  Skönt att det gick bra hos doktorn idag..

  Love you ❤️

Annons
stats