Onsdag 24 februari  | Livets nya kapitel
misstess

Livets nya kapitel

Annons

Onsdag 24 februari 

God morgon! Vi har haft en bra natt! Eller jag fick första sovpasset, då var Charlie vaken. Sen vaknade jag vid 03 för att amma. Han ammades och fick ersättning så han blev mätt, sen somnade han i sitt babynest bredvid mig i sängen så jag och Johan kunde sova lite. Sen vaknade jag vid 06 igen för amning.

Igår var en kämpig dag tycker jag.. Han sov så mycket så jag blev orolig för han vaknade inte ens för mat.. Kände inte igen min bebis riktigt. Kände mig så oerhört stressad och frustrerad över det här med amningen.. Lite som att jag är en dålig mamma och det tar på psyket att känna så. Egentligen behövde jag inte oroa mig men jag gjorde det ändå. Och innerst inne VET jag att jag är världens bästa mamma åt Charlie. Jag gör ALLT för honom, älskar varandra liten mm av han, avgudar hela han och det fattas absolut ingenting för honom. Det vet jag. Men stressen över att inte kunna mätta honom gör mig irriterad och ledsen. 

Idag ska vi till BB igen för vägning av lilleman. Ska även prata mera om amningen. Just nu kan vi bara liggamma. Charlie får inte riktigt till det när vi sitter, han blir bara frustrerad och arg och sen vägrar han äta. Ska nog prova med amningsnapp när vi sitter, kanske funkar bättre av det. 

Ja ni ser ju, mycket amning här hemma nu. Det är sjukt mycket svårare att få till det här med amning än vad jag någonsin kunde föreställa mig!!! Ett heltidsarbete skulle jag nästan våga påstå. Alla säger att det blir bättre och att man vänjer sig. Jag längtar tills vi är där! 

  
Just nu ligger han o gnyr lite bredvid mig i soffan. Varje gång jag ser han blir jag så varm i hjärtat ❤️❤️❤️ 

Fick till det med lite städning igår också. Skönt som tusan! Plockade undan lite, slängde en miljon soppåsar, torkade av i badrummet, vek in tvätt och tog en snabbis med dammsugaren. 

Blev ju inte superrent men behagligt iaf. Fan jag är störd på riktigt hahaha. Johan skrattar bara när jag säger att “Jag måste dammsuga för att vänja Charlie vid ljudet” och han brydde sig inte ett skit, så nu vet vi det haha. 

Nej nu ska jag pussa på min son och snart är det dags att göra oss iordning! 

  
Kolla sovställningen igår hahaha så jäkla skön! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
misstess

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecka

  Bra där att vänja hobom vid “oljud”, vi gör likadant! Många trippar ju på tå när bebis sover men då gör man sig en björntjänst ☺️
  Tyvärr ligger vårt kök precis vägg i vägg med Milas säng och vi äter oftast middag efter han somnat för natten vid 19. Än så länge har han inte vaknat haha.

 2. lisa

  Hej 🙂 våran dotter gick också ner i vikt ett bra tag och jag som oxå trodde jag kunde mätta henne.. tog typ två veckor tills amningem verkligen började funka och jag ammar än idag (9månaders dotter). Så glad att jag aldrig gav upp för amningen är en sån otrolig trygghet för bebisar (min dotter iallafall.) Ps. Jag hade amningsnapp från första början.. blev lite krångligt efter nån månad för då gick det ej att vänja av den. Men för typ två månader sen vägra hon den o vill bara ha mitt bröst.. men då önska ja hon ville ha amningsnapp för hon biter så in åt helvete 😀

 3. marie

  Amningen är svårt och den kan verkligen ge stress och lite ångestkänsla. Har man för mkt stress så kan amningen låsa sig. Så mitt råd är att försök ett par veckor, känner du att det inte funkar så börja med ersättning.
  Det är inte ett nederlag med ha ersättning.
  Försökte i en månad med att amma min äldsta, tårar från oss båda kom och hon blev arg för att hon inte fick tillräckligt. När vi började med ersättning så blev vi båda gladare. Hon gick i sig tillräckligt och jag behövde inte känna stressen… enda nackdelen med ersättning är väl att det blir dyrare 😉

 4. L

  Min son började amma när han var två veckor. Och då med amningsnapp. Han gick också ner i vikt och kom inte upp till sin födelsevikt förrän han var en månad.
  Jag hoppas Charlie gått upp som han ska och att ni får ordning på amningen snart. Men när dom är så små kan det ju vara lite svårt för dom men förr eller senare lossnar det tror jag 🙂

Annons
stats